maanantai 2. maaliskuuta 2020

Mikko Torvinen ja Kalajoen Kristillinen kansanopisto


Mikko Torvisen muotokuva

Kalajoen Kristillisen Opiston ensimmäinen rakennus (Aurasen tilanpäärkennus), jossa oli ruokasali ja rehtorin asuntoa, opisto alkaessa 20.2.1942.Rakennus purettiin v. 1974. Nykyisin paikalla on v. 2013 valmistunut asuntolarakennus. Samalla paikalla sijaitsi Anttilan kestikievari, jossa pidettiin Kalajoen käräjien 5 viimeistä istuntoa v.1837-38.

Kalajoen Kristillisen Opiston ensimmäinen luokka- ja asuntolarakennus, mikä rakennettiin v.1939-40 presidentti Kyösti Kallion lapsuuskodin tallin hirsistä. Nurmeksen ja Sortavalan siirtoväki oli rakentamassa rakennuksen loppuvaiheita ja asui väliaikaisesti vuoden ajan. 20.1.1942 alkaen rakennuksessa majoittuivat opiston oppilaat. Vuosina 1944-45 rakennus toimi sotasairaalana ja petsamolaisten majoitustilana.

Näin aluksi haluan kiittää Kalajoen kaupungin sivistyslautakuntaa ja Kalajoen kaupunkia myötämielisestä suhtautumisesta ja suuresta rahallisesta tuesta Kalajoki-näyttelylle ( 0 euroa).

Kalajoen kaupungin sivistyslautakunnan puheenjohtajana toimii Ritva Mäntymäki, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajana Anita Ohtamaa ja kaupunginjohtajana Jukka Puoskari.

Kiitän myös Oulun läänin taidetoimikuntaa, Keski-Pohjanmaan kulttuurirahastoa sekä Sipilä-säätiötä merkittävästä avustuksesta (kaikilta 0 euroa). Kiitän myös Oulun poliisia tekemättömästä rahankeräyksen ennakkopäätöksestä.

Kiitän myös Kalajoen kotiseutuyhdistystä suuresta ennennäkemättömästä mielenkiinnosta Kalajoki-näyttelyä kohtaan. ( enpä ole arvon henkilöitä näyttelyssäni nähnyt).

Mikko Torvinen

Välähdyksiä seurakunnasta, joka sai opiston

Kalajoen kristillisen opiston syntyvaiheet

Kalajoen kristillisen opiston alkutaipaleelta

Kalajoki-näytely

Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Kalajokinäyttely Tapion Tuvalla

Kalajoki-näyttelyn synty
Erkki Ahon kulttuurityö

Syyttömänä ja rikollisen ulosoton kohteena olen tottunut elämään vaatimattomattomasti. Viime kuussa kolmen viimeisen viikon aikana minulla oli käytettävissäni omaa rahaa kokonaiset 10 euroa. Suomen valtion toimintahan ei ole kidutusta eikä ihmioikeusrikoksia. Ne ovat vain mainintoja Suomen perustuslaissa, Euroopan ihmisoikeussopimuksessa ja YK:n ihmisoikesjulistuksessa, joita Suomi on sitoutunut noudattamaan. Suomessa tiedotusvälineet vaikenvat tottuneesti asioista. Journalistiset ohjeethan ovat vain journalistisia ohjeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti