perjantai 2. lokakuuta 2020

Taidenäyttelyni täydentyy – karikatyyrimaalaus liikuntaneuvos Lauri Järvisestä

 

s.12.2.1946

  • FK, vanhempi lehtori, kirjailija

  • kotipaikka: Kristiinankaupunki

  • Järvinen on toiminut poikkeuksellisen ansiokkaasti suomalaisen paikallisen urheiluperinteen tallentajana jälkipolville. Elämäntyönsä Järvinen on tehnyt Kalajoella lukion historian, yhteiskuntaopin, laki - ja taloustiedon vanhempana lehtorina.
    Urheilun kirjallinen tuotanto käynnistyi vuonna 1990 legendaarisen hiihtokuningas Jussi Kurikkalan elämänkertateoksella vuonna 1990. Tämän jälkeen Järvinen on kirjoittanut yli 40 urheilukirjaa ja historiikkia. Järvisen kirjat ovat laajoja urheiluseurojen historiateoksia sekä tunnettujen ja menestyneiden huippu-urheilijoiden elämänkertateoksia. Useat teokset ovat olleet omakustanteisia, joita monikaan kaupallinen julkaisija ei olisi koskaan julkaissut.

  • Tasavallan presidentti myönsi Järviselle liikuntaneuvoksen arvonimen 2015

Lauri Järvinen - painonosto
http://tilasto.painonnosto.fi/lifter.php?lifter_id=431

Lauri Järvisen artikkeleita

http://www.kirjastovirma.fi/kalajoki/lauri_jarvinen

Lauri Järviseltä ilmestyi 85:s kirja

https://www.kalajokiseutu.fi/uutinen/559474

Liikuntaneuvos Lauri Järvisen 85. kirja ilmestyi joulun alla yli 200-sivuisena. Kyseessä on nurmolaisen painilegendan, kesällä 85 vuotta täyttävän Tauno Jaskarin elämäkerta. Jaskari on vapaapainin kolminkertainen MM-mitalisti, nelinkertainen olympiapainija ja 20-kertainen Suomen mestari. Kirja oli tekijänsä viides vuonna 2018.

Suomen Tietokirjoilijat ry tuki Jaskari-kirjan toteuttamista 3000 euron apurahalla. Vastaava tuki myönnettiin kaksi vuotta aikaisemmin myös Järvisen kirjoittamaan kansallissankari Voitto Hellstenin elämäkertaan.

Lauri Järvisen muut viime vuoden teokset ovat Haminan Palloilijoiden pesäpallohistoria, Karijoen Tapparan olympiaurheilijoista ja muista arvokisakävijöistä sekä SM-mitalisteista kertova teos ja kaksi sotahistoriaa.

Tuotteliaimpana vuonnaan 2009 Järvinen kirjoitti kahdeksan urheilukirjaa niiden yhteisen sivumäärän ollessa yli kaksi tuhatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti